◄◄ | ◄ | Περί της Καινής Διαθήκης | ▲ | Περί του Θεού και του φωτός που ρίχνει η Βίβλος στο θέμα της ύπαρξης και των ιδιοτήτων του | ► | ►► |
(CC) 2009 EvanT |
Αλλά κάποιοι ίσως πουν “Και θα πρέπει να μείνουμε χωρίς λόγο του Θεού; Χωρίς αποκάλυψη;” Εγώ απαντώ ναι. Υπάρχει λόγος του Θεού. Υπάρχει αποκάλυψη.
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΜΕ. Και με αυτό το λόγο, που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να πλαστογραφήσει ή να αλλάξει, ελάλησεν παγκοσμίως ο Θεός προς τον Άνθρωπο.
Η ανθρώπινη γλώσσα είναι τοπικιστική και αλλοιώσιμη και γι’αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για παγκόσμιες και αναλλοίωτες πληροφορίες. Η ιδέα ότι ο Θεός έστειλε τον Ιησού Χριστό για να διαλαλήσει τα χαρμόσυνα νέα σε όλα τα έθνη, απ’άκρης σε άκρη της γης, είναι συνεπής μόνο με την άγνοια όλων εκείνων που δεν ξέρουν τίποτε για την έκταση αυτού του κόσμου και που πίστευαν, όπως και όλοι οι κοσμοσωτήρες, και συνέχιζαν να πιστεύουν για πολλούς αιώνες (και αντίθετα με τις ανακαλύψεις των φιλοσόφων και την εμπειρία των θαλασσοπόρων) ότι ο κόσμος είναι επίπεδος σαν σανίδα και ότι κάποιος μπορεί να περπατήσει μέχρι την άκρη του.
Μα πώς θα μπορούσε ο Ιησούς Χριστός να κάνει οτιδήποτε γνωστό σε όλα τα έθνη; Μιλούσε μόνο μία γλώσσα, τα Εβραϊκά,[64] και ο κόσμος έχει εκατοντάδες γλώσσες. Σπάνια δύο έθνη μιλούν την ίδια γλώσσα και μπορούν να καταλάβουν το ένα το άλλο. Και όσον αφορά τις μεταφράσεις, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει από γλώσσες, ξέρει ότι είναι αδύνατο να μεταφράσει κανείς από μια γλώσσα σε μια άλλη, χωρίς να χάσει μεγάλο τμήμα του πρωτότυπου και συχνά κάνοντας λάθος στο νόημα. Επιπλέον, η τέχνη της τυπογραφίας ήταν άγνωστη την εποχή του Χριστού.
Πάντα είναι απαραίτητο τα μέσα για την επίτευξη ενός σκοπού να είναι αντίστοιχα με τον ίδιο το σκοπό, διαφορετικά ο σκοπός δεν μπορεί να επιτευχθεί.[65] Σ’αυτό μπορούμε να ανακαλύψουμε τη διαφορά μεταξύ άπειρης και πεπερασμένης δύναμης. Ο άνθρωπος συχνά αποτυγχάνει σε κάτι επειδή από τη φύση του δεν διαθέτει τις δυνάμεις για να επιτύχει ή συχνά δεν έχει τη σοφία για να χρησιμοποιήσει σωστά τις δυνάμεις που διαθέτει. Αλλά είναι αδύνατο για μια άπειρη δύναμη και σοφία να αποτύχει, όπως ένας άνθρωπος. Οι δυνάμεις που χρησιμοποιεί είναι πάντα αντίστοιχες του σκοπού. Αλλά η ανθρώπινη γλώσσα συγκεκριμένα δεν είναι συμπαντική γλώσσα. Δεν είναι σε θέση να μεταδώσει παγκόσμια νοήματα αιώνιων και ομοιόμορφων πληροφοριών· γι’αυτό και δεν είναι το μέσο που χρησιμοποίησε ο Θεός για να αποκαλυφθεί παγκοσμίως στον άνθρωπο.
Μόνο στην ΠΛΑΣΗ μπορούν όλες οι ιδέες μας και οι αντιλήψεις μας για το λόγο του Θεού να συναντηθούν. Η Πλάση μιλάει με μια παγκόσμια γλώσσα ανεξάρτητα από την ανθρώπινη γλώσσα και ομιλία, πολυποίκιλη καθώς είναι. Είναι ένα αέναο πρωτότυπο από το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει. Δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί, δεν μπορεί να παραποιηθεί, δεν μπορεί να χαθεί, δεν μπορεί να αλλαχθεί, δεν μπορεί να κατασταλεί. Δεν εξαρτάται από άνθρωπο για το αν θα δημοσιευτεί, δημοσιεύεται από μόνη της από τη μία άκρη της γης ως την άλλη. Κηρύσσει σε όλα τα έθνη και σε όλους τους κόσμους· και αυτός ο λόγος του Θεού αποκαλύπτει στον άνθρωπο όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για το Θεό.
Θέλουμε να αναλογιστούμε τη δύναμή του; Τη βλέπουμε στο άπειρο της Πλάσης. Θέλουμε να αναλογιστούμε τη σοφία του; Τη βλέπουμε στην αναλλοίωτη τάξη με την οποία κυβερνάται το ακατανόητο Όλον. Θέλουμε να αναλογιστούμε τη γενναιοδωρία του;[66] Τη βλέπουμε στην ποικιλία με την οποία έχει γεμίσει τη γη. Θέλουμε να αναλογιστούμε το έλεός του; Το βλέπουμε στο ότι χαρίζει τη γενναιοδωρία του ακόμα και στους αγνώμονες. Εν τέλει, θέλουμε να ξέρουμε τι είναι ο Θεός; Μην ψάχνετε στο βιβλίο που λέγεται Αγία Γραφή και που οποιοδήποτε ανθρώπινο χέρι μπορεί να κατασκευάσει, αλλά στη γραφή που λέγεται Πλάση.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
64 ▲ | Για την ακρίβεια, ο Χριστός μιλούσε Αραμαϊκά. |
65 ▲ | Ο συγγραφέας αναλύει περισσότερο (υπερβολικά κατά τη γνώμη μου) το ζήτημα αυτό στην απάντησή του στον Watson. |
66 ▲ | Στο πρωτότυπο: “munificence” |
Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα / Your comments are welcome